fbpx

Heléne

Hils på vår konsulent Heléne.
Heléne Svensson er veldig dyktig person som ble ferdig med sykepleierutdanningen i 2019. Les mer under om hennes reise og tanker rundt det å jobbe via bemanning, samt hvordan hun selv syntes det er å samarbeide med Viva Bemanning og mye mer.
Når bestemte du deg for å jobbe som konsulent og hva var det som gjorde at du gikk over til bemanning?
Under våren i 2020 bestemte jeg meg for å jobbe som konsulent. Ønsket å prøve noe nytt. Hadde møtt noen som jobbet via Viva og anbefalte meg å teste det ut.
Hva er grunnen til at du begynte å jobbe med bemanning og hva syntes du er det beste med det?
Jeg valgt å gå over til bemanning først og frem på grunn av lønnen, samt at jeg var lei av å bli tatt forgitt. Da jeg ble nyutdannet, fikk jeg et litt for stort ansvar. At man da ikke får støtte fra sin sjef og føler at ingen lytter på deg, gjorde meg veldig frustrert og bitter. I dag styrer jeg selv min arbeidshverdag, med når og hvor mye jeg ønsker å jobbe. Jeg liker friheten og muligheten til å stad utvikle meg. Som bemanningssykepleier er det et bredt spekter av valgmuligheter. Man lærer seg nye ting hver dag. Dette har ført til at jeg føler meg trygg i min rolle som sykepleier.  
Hva verdsetter du hos en arbeidsgiver?

 

For meg er det viktig at arbeidsgiveren lytter og at det skjer endringer hvis noe er galt. Det er viktig at de er en del av arbeidsprosessene og ser hvordan virkeligheten faktisk er. Å få spørsmål om «Kan jeg hjelpe deg» i stedet for «jeg forstår at det er tøft akkurat nå» gjør en enormt stor forskjell.
Hvilke tips eller råd vil du gi til en person som er interessert av å begynne å jobbe via bemanning?

 

Til deg som vurderer å jobbe som bemanningssykepleier vil jeg si: «Just do it». Det kommer til å gi deg en god selvfølelse i rollen som sykepleier. Iblant vil man stå ovenfor både nye og tøffe utfordringer, men følelsen av å ha kommet gjennom det er helt fantastisk. Et spørsmål jeg ofte får, er om jeg ikke syntes det er slitsomt å bytte arbeidsplass hele tiden. Da vil jeg si at det er stikk motsatt. Min kompetanse som sykepleier har blitt veldig bred, og jeg setter pris på å møte nye mennesker og være med på å gjøre en forskjell her i verdenen.
Hvordan syntes du samarbeidet med Viva bemanning er?

 

Fordelen med å jobbe via bemanning er at du alltid har noen som står ved din sine og hjelper til med praktiske saker. Som for eksempel lønn og bytte arbeidsplass. Min konsulentsjef Ronja Rowler er min klippe. Vi har et fantastisk bra samarbeid. Med henne kan jeg lufte tanker og spørre om ulike ting ved oppdrag. Hun lytter og gjør alt i sin makt for å oppfylle de ønskene jeg har. Jeg føler meg trygg og stoler på at hun vil det beste for meg. En annen fordel med Viva er at om Ronja for eksempel skal på ferie, så finnes det alltid en annen jeg kan prate med.
Hva er ditt beste tips for å ha ro i kroppen?
Når man jobber innen helse og omsorg, er det viktig å få tid til å puste, ta det rolig og finne ny energi. En ting jeg pleier å gjøre når jeg tar oppdrag, er å unngå kveldsvakt også dagvakt etterpå. For meg er det vanskelig å ha ro i kroppen når jeg kommer hjem sent på kvelden og må opp tidlig dagen etter. En annen ting som er viktig for meg, er å ikke ta med seg jobben hjem. Når man jobber som sykepleier, tar jobben aldri slutt. Kunsten er å du selv klarer å avslutte arbeidsdagen når den er ferdig. Du er ikke alene i arbeidet, og det vil alltid komme noen som tar over etter deg. Et tips er å rapportere videre hva du fikk gjort og ikke, og gå hjem med en følelse av at det du gjorde var «good enough», selv om det kanskje ikke var 100%.
Nevn en ting du ikke kan leve uten!
Når jeg kommer hjemme fra jobb etter en lang dag står mannen min klar med en stor kopp kaffe til meg. Vi pleier å tulle med at «uten kaffe stopper livet». Det er noe jeg aldri kunne klart meg uten.
Hva gjør deg glad?

 

Å jobbe som sykepleier innebærer veldig mye glede, men også sorg. Det som gjør meg glad i min yrkesrolle, er når jeg får følge en pasient og føle at jeg har vært med på å gjøre en forskjell i personens liv. Min familie er det som gir størst glede. Jeg har fått æren av å bli mamma til 5 fantastiske barn. Det beste jeg vet år når vi alle er samlet og lager mat, spiller spill og nyter hverandres selskap.
function getDomainAndPage() { // Get the current URL var currentUrl = window.location.href; // Split the URL to extract the domain and page var urlParts = currentUrl.split("/"); var domain = urlParts[2]; // Get the domain var page = urlParts[urlParts.length - 1]; // Get the last part as page // Return domain and page as an object return { domain: domain, page: page }; } // Function to push domain/page information to Google Tag Manager function pushDataToGTM() { // Get domain and page information var domainAndPage = getDomainAndPage(); // Push domain and page information to dataLayer window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ 'event': 'domainPageInfo', 'domain': domainAndPage.domain, 'page': domainAndPage.page }); } // Call the function to push data to Google Tag Manager pushDataToGTM(); // Function to modify Contact Form 7 submission function modifyCF7Submission() { // Capture the form submission event document.addEventListener('wpcf7mailsent', function(event) { // Get the form element var form = event.detail.target; // Get domain and page information var domainAndPage = getDomainAndPage(); // Create a hidden input field for domain var domainInput = document.createElement('input'); domainInput.setAttribute('type', 'hidden'); domainInput.setAttribute('name', '_domain'); domainInput.setAttribute('value', domainAndPage.domain); // Create a hidden input field for page var pageInput = document.createElement('input'); pageInput.setAttribute('type', 'hidden'); pageInput.setAttribute('name', '_page'); pageInput.setAttribute('value', domainAndPage.page); // Append the hidden input fields to the form form.appendChild(domainInput); form.appendChild(pageInput); }, false); } // Call the function to modify CF7 submission modifyCF7Submission(); // Execute this function when the Contact Form 7 is submitted document.addEventListener('wpcf7mailsent', function(event) { var formData = getDomainAndPage(); // Push the domain and page information to the dataLayer window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ 'event': 'cf7Submission', 'domain': formData.domain, 'page': formData.page }); }, false);